5 vragen aan Henkjan van het Cacaomuseum
Naam Henkjan Laats
Bedrijf Cacaomuseum
Begonnen in: maart 2017
Verkoopt: Chocolade, bonbons en andere cacaoproducten. Daarnaast worden er
ook proeverijen en workshops georganiseerd in het Cacaomuseum.
Hoe zou je je onderneming in twee zinnen omschrijven?
Wij zijn een winkel, museum and workshopruimte die ambachtelijke fijne smaak chocolade en andere cacaoproducten promoot.
Hoe ben je hier terecht gekomen?
Ik vond het een leuke straat met een heel eigen karakter en geschiedenis. Ik vroeg om winkelruimte voor iemand anders, maar toen Eigen Haard over mijn unieke winkel/museumconcept hoorde, kon ik meteen huren.
Hoe zou jij een volle dag plannen in de Czaar Peter Kwartier?
Beginnen met een bezoek aan het Scheepsvaartmuseum, dan een mooie wandeling door de schiereilanden rondom het Czaar Peterk Kwartier, dan lekkere dingen eten en drinken, en bijzondere spullen kopen in de Czaar Peterstraat. Vervolgens een proeverij, workshop, of eventueel een chocolade-wijn pairing in het Cacaomuseum. En afsluiten met een heerlijk diner in een van onze geweldige restaurants.
Hoe zou je het Czaar Peter kwartier omschrijven?
Een wijk met prachtige gebouwen en verhalen uit de 17e, 18e, 19e, 20e en 21ste eeuw, misschien wel het mooiste voorbeeld dat laat zien dat Amsterdam veel meer dan alleen een relikwie uit de Gouden Eeuw is. Daarnaast een wijk die een voorrol speelt op het gebied van hoe een winkelgebied eruit moet zien, met directe eerlijke handel, duurzaamheid en ambacht, en veel samenwerking tussen ondernemers en bewoners.
Wat was de leukste best-kept secret die je ontdekte in deze buurt?
Ik denk dat onze buurt zich vooral kenmerkt doordat er heel veel best-kept secrets zijn, zoals alle unieke ambachtelijke kwaliteitswinkels. Voor mij, als cacaomuseum, was het mooiste geheim dat er in de Czaar Peterstraat één van de weinig Nederlandse cacaomolens genaamd “De Goede Verwachting” stond, en dat de molens die hier vroeger stonden met kunstwerken worden herdacht.